29-05-2018 | Lezing: Thomas Decreus

Thomas Decreus

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de revolte van mei '68 plaatsvond. Maar wat was 1968 precies, wat is de betekenis ervan en wat is er van overgebleven? Filosoof en journalist Thomas Decreus probeert antwoorden te geven op die vragen, voorbij de slogans, clichés en platitudes.

Thomas Decreus (Kortrijk, 1984) studeerde geschiedenis en filosofie aan de KULeuven. Van hem verschenen de volgende boeken : ‘Een paradijs waait uit de storm. Over markt, democratie en verzet’ (2013) en ‘Dit is morgen’ (2015, co-auteur met Christophe Callewaert).

Plaats : Vorming+, St-Pieterskerklaan 5, Brugge

Bijdrage : € 8 / € 6 leden MF & studenten

Inschrijving : minimum 7 dagen op voorhand via www.vormingplus-brugge.be. Code 18-7611

Organisatie : Vormingplus | Masereelfonds

29-06-2018 | Waterfront

HERDENKING WERELDOORLOG I

In 1918 eindigde WOI. 100 jaar later komen we samen tijdens het Waterfront om de toekomst, de hoop en de verzoening te vieren. Er zijn 6.000 participanten nodig om 3.000 bootjes vast te houden, 2 per bootje, tussen Zeebrugge en Oostende.

Canvas zendt het Waterfront rechtstreeks uit.

Dankzij deze inschrijving wordt de groep van het Masereelfonds Brugge per duo toegewezen aan een locatie in Zeebrugge op het Waterfront en daarmee eigenaar van een uniek Waterfrontbootje,

Instappunt : Zeedijk 1, 8380 Zeebrugge om 19u. Dicht bij tramhalte Zeebrugge strandwijk en parking Adriaan De Gerlachestraat.

Aantal deelnemers groep MF-Brugge : 40

Inschrijven : zo snel mogelijk via 0473-44 02 16 of brugge@masereelfonds.be (niet via GoneWest)

Praktische afspraken volgen na uw inschrijving

Meer info : www.gonewest.be