06-03-2020 | Ode aan het Contraire

Noteer voortaan 6 maart in uw jaarkalender. Volgend jaar vindt de tweede editie plaats van Ode aan het Contraire, een initiatief dat in 2019 van start ging als eerbetoon aan Rik Bevernage, stichter en bezieler van De Werf, die toen dag op dag een jaar eerder was overleden. De formule is helder en eenvoudig en komt voortaan elk jaar terug : een pittige lezing, een jazzconcert en een prijsuitreiking voor Schone Contrariteit, waarbij een initiatief of organisatie wordt ondersteund die blijk geeft van schone tegendraadsheid.

Spreker : Manfred Sellink jarenlang directeur van de Brugse Musea en nu algemeen directeur van het Museum voor Schone Kunsten, Antwerpen;

Concert : Trio Grande met Michel Debrulle (drums, percussie), Laurent Dehors (klarinet, sax) en Michel Massot (tuba, trombone);

Uitreiking Prijs van de Schone Contrariteit.

Plaats : De Werf, Werfstraat 108, Brugge

Inkom : € 15

Vrije bijdrage : Prijs van Schone Contrariteit

Reserveren via veerle.vermeulen@kaap.be

Overschrijven van € 15 + vrije bijdrage op rekening BE… van KAAP

Partners : 6 maartcomité, KAAP, Masereelfonds

12-03-2020 | Boekpresentatie ‚ÄėDe Kop van Jood'

‘Anti-Judaïsme’ en ‘antisemitisme’ zijn meer dan ooit delicate en beladen begrippen. ‘Revisionisme’ en ‘antizionisme’ zijn dat vandaag allicht nog meer. Aan de hand van een geschiedenis van de eeuwenoude en nog steeds actuele jodenhaat ontknoopt Ludo Abicht in De eeuwige kop van Jood de verwarring met heldere argumenten. Abicht zoekt naar individuele en collectieve oorzaken en verklaringen voor antisemitisme en hoopt zo een uitweg te vinden uit deze mensonterende en dodelijke waanzin.

Ludo Abicht (1936) is filosoof en publicist. Hij doceerde en publiceerde veel over het Israëlisch-Palestijnse conflict, Joodse cultuur en geschiedenis, actief pluralisme, ethiek, integratie en nationalisme. Recent publiceerde hij 'De Bijbel : een vrijzinnige lezing' en 'De Joden van Antwerpen'.

Plaats : Snuffel, Ezelstraat 42, 8000 Brugge

Inkom : € 5 | € 3 leden