MASEREELFONDS BRUGGE

29-05-2022 | EXPO KARA WALKER

De titel van de tentoonstelling is veelzeggend : 'A Black Hole is Everything a Star Longs to Be'. Zet je schrap want hier is Kara Walker, Nederlandse primeur voor De Pont in Tilburg. Neem een paar stevige schoenen mee om in te staan, want je kunt ze goed gebruiken als je het privé-archief van de Amerikaanse Kara Walker gaat bekijken. Barstensvol seks, geweld en onderdrukking. Thema’s die Walker (Californië, °1969) begin jaren 90 verwerkte in levensgrote geknipte zwart-wit silhouetten waarmee ze internationale bekendheid verwierf. Er zijn ook films te zien, als reactie op de  maatschappelijke ontwikkelingen in de VS in de afgelopen decennia waarin extreemrechtse denkbeelden aanzetten tot wantrouwen, haat en geweld. Een duizelingwekkend aanbod. Heftige kost die je niet alleen dichter bij haar brengt, maar ook bij jezelf. Begeleiding : Pierre Muylle.

Prijs : € 40 vervoer + museumticket
Aantal deelnemers : max. 18
Vervoer : 2 minibussen
Vertrek : parking achterkant station Brugge om 8u15
Aanmelden via brugge@masereelfonds.be
Inschrijven = overschrijven op rekening van MF Brugge BE17 0015 4038 1521

04-06-2022 | UITSTAP OPAALKUST

Tijdens deze vierdaagse nemen we jullie graag mee naar Gravelines, Les Deux Caps, Boulogne-sur-Mer, Le Touquet Paris Plage, Saint-Omer, Les Marais… We gaan wandelen, fietsen, zonnen, varen en brengen een bezoek aan Le Jean Bart, Nausicaa, La Coupole en Clairmarais.  En we gaan op zoektocht. Ergens in Equihen plage, op 15 km van ons logement, bevindt zich de ruïne van het huis waar Frans Masereel woonde van 1925 tot 1939. Als dat geen reden is om een toost uit te brengen! Zie : https://esthetedemule.redux.online/les-dunes-de-frans-masereel/

Datum : 4 tem 7 juni 2022
Prijs : 370,00 € (op basis van tweepersoonskamers). Inbegrepen : vervoer, logies in halfpension, ’s middags picknick, alle bezoeken en activiteiten.. Niet inbegrepen : dranken en persoonlijke uitgaven, picknick de eerste dag (zelf mee te brengen)
Aantal : maximum 18 deelnemers | enkel voor leden 2021-2022
Vervoer : per minibus
Inschrijven :

• De eerste week van maart komt het programmaboekje uit met de lente-activiteiten.
  • Om iedereen gelijke kans te geven, start de inschrijving op zaterdag 12 maart om 9 uur stipt. Vanaf 9 uur kunnen de geïnteresseerden een inschrijvingsberichtje sturen naar brugge@masereelfonds.be
  • Inschrijvingsmails vóór 12 maart 9 uur worden niet aanvaard!
  • Op 18 maart wordt de deelnemerslijst rondgestuurd.

Inschrijven = overschrijven : binnen de 5 dagen na bevestiging 370,00 € overschrijven op rekening van Masereelfonds Brugge, BE17 0015 4038 1521 met vermelding “Opaalkust”.
Wie achteraf zijn/haar deelname wil annuleren, wordt verondersteld een vervanger te zoeken als er de reservelijst uitgeput is.

28-06-2022 | SOCIAAL-ECOLOGISCH PACT

"Wat is een eerlijk klimaatbeleid? Wat is de relatie tussen de klimaatontwrichting, armoede en ongelijkheid? Hoe geven we onze economie vorm op een manier die zowel sociaal als ecologisch is, en die leidt tot meer gelijkheid, duurzaamheid en democratie? Waarin verschilt zo'n sociaal rechtvaardig klimaatbeleid van het huidige klimaatbeleid? En wat is er nodig om zo'n eerlijk klimaatbeleid mainstream te maken?" Sacha Dierckx is doctor in de Politieke Wetenschappen, kernlid bij denktank Minerva en economisch adviseur bij het ABVV.

Aanvagn : 20u
Plaats : Snuffel, Ezelstraat 42, 8000 Brugge
Inkom : € 6 | € 5leden MF | studenten gratis
Aanmelden via brugge@masereelfonds.be
Inschrijven = overschrijven op rekening van MF Brugge BE17 0015 4038 1521
Organisatie: MF Brugge, Avansa

12-08-2022 | DOCUMENTA 15 KASSEL

Zoals steeds brengen we dit jaar opnieuw een bezoek aan het 5-jaarlijkse kunstevenement in Kassel. Dit jaar staat editie 15 op de teller. Documenta werd in 1955 opgericht door de Kasselse schilder Arnold Bode. Zij is een van de langstlopende internationale kunstevenementen, die sinds de jaren zeventig om de vijf jaar plaatsvindt. De artistieke leiding of curatorschap werd gegeven aan Ruangrupa uit Indonesië. Zij vertrekt van de waarden en ideeën van lumbung. Lumbung betekent “rijstschuur” en verwijst naar een gemeenschapshuis of ‘commons’ op het Indonesische platteland waar de oogst wordt verzameld, opgeslagen en verdeeld volgens gezamenlijk afspraken. Rond deze principes is documenta 15 opgebouwd : de collectiviteit, het ontwikkelen van hulpbronnen en rechtvaardige verdeling.

Vertrek vanuit Brugge is voorzien op vrijdag 12 augustus om 8u30 aan het station van Brugge, parking achterkant (Sint-Michiels). Terugkomst op maandag 15 augustus omstreeks 20 uur.

Prijs : ntb (vermoedelijk rond 400 euro). In de prijs inbegrepen : vervoerskosten, logies, maaltijden (vol pension), toegangstickets, lakens en handdoeken, fooi buschauffeur.

Interesse? Aanmelden via brugge@masereelfonds.be
Meer info volgt.