27-11-2018 | Lezing: Tussen democratie en gemeenschap

Lezing door Matthias Somers

In de hedendaagse samenleving sluimert voortdurend een conflict. Tussen enerzijds het respect voor het democratische basisprincipe om recht te doen aan de veelheid van soms radicaal conflicterende visies op ‘het algemeen belang’ en ‘het goede leven’, en anderzijds het respect voor het verlangen om deel uit te maken van één gemeenschap.

Plaats: Vormingplus om 19u30

Tickets : € 8 | € 6 leden MF

Inschrijving via www.vormingplus-brugge.be, code 18-7787

Mathias Somers

28-11-2018 | Leesgroep:'Het Parijs van de sansculotten. een reis door de Franse revolutie'

Sansculotten

Laat je op sleeptouw nemen door de wellicht meest stormachtige jaren in de geschiedenis van Parijs. De historische ontrafeling van de revolutie wordt zo ook een wandeltocht door het toenmalige én hedendaagse Franse hoofdstad.

Gevolgd door een 2-daagse uitstap naar Parijs in het voorjaar 2019.

Plaats: Snuffel om 20u00

29-11-2018 | Concert: Marhaba

Marhaba bestaat uit acht muzikanten uit Soedan, Irak, Congo, Palestina, Marokko, Syrië en België. Zij brengen samen een repertoire om u tegen te zeggen. Fusion muziek met teksten over klimaat en vluchten en over de liefde natuurlijk. Het concert wordt visueel ondersteund met beelden van getuigenissen van klimaatvluchtelingen. Vooraf leest Jan Ducheyn zijn gedicht voor alle klimaatvluchtelingen.

Tickets : 10 € aan de deur, € 8 in vvk

Plaats: Snuffel om 20u00

Inschrijven via brugge@masereelfonds.be

www.allemaalmensenbrugge.be

Marhaba

17-02-2019 | Winterwandeling: Op verkenning in Knokke

Geen mooier seizoen dan de winter om rustig een kustgemeente te verkennen! Na de obligate witte villa’s wandelen we door bos, zwingebied en duinen. Best stevige schoenen meenemen!

Let wel: het Zwin zelf zullen we niet betreden.

Afspraak:  Zondag 17 februari 2019 om 14u00 – terug rond 18u00 in Brugge

Startplaats: Stationshal – Station Knokke

Vervoer: er vertrekt om 13u33 in Station Brugge op Spoor 5 een trein naar Knokke

Afstand: 13 km