Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Allerheiligenwandeling op 1 november

De eerstvolgende oefentrip van de Peace Walkers is gepland op dinsdag 1 november. We starten om 09u30 stipt aan de parking van het Interbad, Veltemweg te Assebroek.

We beginnen voorzichtig met een tochtje van 20 kilometer aan een tempo van pakweg 5 kilometer per uur. Stopplaatsen met drankvoorziening zijn niet verzekerd, breng dus zeker zelf een picknick met drankjes mee. Er hoeft uiteraard geen bijdrage betaald te worden. De weersvooruitzichten zien er behoorlijk uit, maar een poncho of ander regenpak behoort tot de standaarduitrusting van de stevige wandelaar...

We wandelen door het Paalbos, Rijkeveldebos, Beverhoutsveld, Gemene Weiden, niet noodzakelijk in deze volgorde. 

De Peace Walkers

Onze deelname met een team van Masereelfonds Brugge aan de eerste editie van de Peace Walker was meteen een voltreffer. Misschien wil jij ook wel eens deelnemen aan zo'n langeafstandswandeling, maar ben je niet zeker dat je dat wel aan kan?

Hier komt je kans! Vanaf oktober gaan we iedere maand met een aantal - al dan niet geoefende wandelaars - ons alreeds voorbereiden op de Peace Walker van 2017. We starten met relatief korte afstanden (vanaf 20 kilometer) om dan telkens een aantal kilometers verder te wandelen. Tegen april moeten we dan klaar zijn voor de uitdaging van 42 kilometer in pakweg 11 uur. Als je op tijd begint is dit zeker haalbaar.

Enkele afspraken:

- de wandelgroep is voor iedereen toegankelijk (ook voor leden van andere teams)

- deelname aan een of meer wandelingen houdt helemaal geen verplichting in voor verdere deelname aan deze wandelingen of deelname aan de Peace Walker.

- 20 kilometer stappen aan pakweg 5 kilometer per uur is voor de deelnemers geen probleem.

- deelname aan de oefenwandelingen is gratis

- deelname aan de Peace Walker houdt wel wat verplichtingen in naar inschrijvingsgeld en actieve ondersteuning van de ophaling van het sponsorgeld (daarover later meer)

- de deelnemers geven hun e-mailadres op (via erik.clauw@gmail.com) en worden tijdig op de hoogte gebracht van de komende wandelingen.

- de eerstvolgende wandeling gaat door op dinsdag 1 november (Allerheiligen). Hierover later meer informatie.